torstai 1. maaliskuuta 2018

Sujata Massey: Rei Shimura ja tappava manga


Japanilais-amerikkalainen Rei Shimura päätyy taas tutkimaan hämäräperäisiä asioita. Hän tekee Gaijin Times lehdelle antiikista kertovia artikkeleita muun työnsä ohella tienatakseen vähän ylimääräistä. Lehti on kuitenkin menettänyt runsaasti lukijoita ja sille on keksittävä täysin uusi suunta. Aiheeksi valitaan trendikäs manga, jota kaikenlaiset ihmeset tuntuvat lukevan. Rei ei ole riemuissaan lehden uudesta suuntauksesta, mutta päättää yrittää tehdä vakavan lehtiartikkelin mangan taiteellisesta puolesta. Rei valitsee aiheekseen omasta mielestään kiinnostavimman manga -sarjan, mutta kohtaa heti alkumetreillä ongelmia, jotka kasvavat valtaviin mittoihin. Kuoleeko joku hänen tutkimuksiensa tähden vai onko taustalla jotakin muuta?

Rei Shimura ja tappava manga on neljäs osa Rei Shimura -sarjassa.
Tällä kertaa Massey käsittelee monelle tuttua mangaa. Itsekin aikoinaan mangaa lukeneena, aihe on kiinnostava. Kirjasta löytyykin monipuolisesti tietoa aiheesta. Kuvailuun pääsevät ainakin mangaliikkeet, kahvilat, cosplay ja Comic-Conit. Niin kuin jokaisessa aiemmassakin osassa, myös tässä unohdin täysin kirjan olevan dekkari, jossa selvitettään murhaa, sillä japanin upeaan ja monipuoliseen kulttuuriin on erittäin helppo uppoutua näiden kirjojen parissa.

Kirjassa esiteltiin joukko uusia hahmoja, mutta mukana oli Rein lisäksi myös aiemmista kirjoista tuttuja kasvoja. Rei on hahmona uhkarohkea ja hän tuntuu tekevän paljon asioita ennen kuin miettii. Siksi hän joutuukin kummallisiin, jopa vaarallisiin tilanteisiin yhä uudestaan. Tällä kertaa Rein varsinainen ammatti antiikin parissa ei päässyt kirjaan kuin pieninä muistutuksina, sillä hän keskittyi täysipäiväisesti artikkelinsa tekoon.

Rei Shimura -sarjan kirjat ovat nopeita ja helppoja lukea, mutta ne ovat täynnä toinen toistaan milenkiintoisempia asioita Japanista ja sen kulttuurista.


Lue myös: Rei Shimuran ensimmäinen tapausRei Shimura ja zen-temppelin arvoitus, ja Rei Shimura ja ikebana-mestari.


Rei Shimura ja tappava manga, (The Floating Girl, 2000)
Gummerus, 2003
Suom. Titta Leppämäki
s. 368

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti