torstai 22. helmikuuta 2018

Sophie Kinsella: Hääyöaie


Lottie haluaa naimisiin, mutta hänen poikaystävänsä ei ole asiasta samaa mieltä. Kun odotettua kosintaa ei sitten kuulu, on Lottien mielestä suhdetta turha jatkaa. Lottie yrittää vältellä eron tuottamaa tuskaa ja päättää tavata nuoruutensa rakkauden, joka on ottanut häneen yhteyttä. Entisten rakastavaisten tavatessa kaikki tuntuukin järjestyvän. Mies kosii ensimmäisillä treffeillä ja pariskunta on täysin varma ikuisesta rakkaudesta.
Lottien juuri eronnut sisko Fliss kauhistuu kuullessaan hääuutiset ja päättää estää sikoaan tekemästä taas yhtä suurta virhettä. Lottie uuden miehensä kanssa ehtii kuitenkin karata upealle häämatkalle, eikä Flissin auta, kuin yrittää parhaansa mukaan estää pariskuntaa sinetöimästä liittoaan. Seurakseen matkalle hän saa sulhasen bestmanin, toisiin ajatuksiin tulleen Lottien ex-miehen. sekä loistavalla mielikuvituksella varustetun poikansa.

Hääyöaie on hauska ja kommelluksien täyteinen hömppäkirja. Ei ehkä ihan Kinsellan parhaimmistoa, sillä onhan tämä erittäin ennalta-arvattava ja juoni tuntui kaipaavan jotakin lisää, sillä välillä kirja toisti itseään. Alun haukat jutut ei naurattanut enää loppua kohden yhtä paljon. Tämä on sellainen kunnon aivot narikkaan kirja, jossa ei edes tasoitukseksi oteta yhtäkään asiaa kovin vakavasti.

Lottien huima häätouhu ja karkaaminen Kreikan saaristoon, ei siis tehnyt kovin suurta vaikutusta yllätyksellisyydellään, mutta sen sijaan minun lukukokemustani piristi Flissin luvut. Fliss olikin hahmona huimasti yllätyksellisempi ja milenkiintoisempi ja vaikka Lottie nyt olikin päähahmo, odotin Flissistä kertovia kohtauksia enemmän. Flissin poika ansaitsee myös erityismaininnan, sillä hän piristi myös kirjaa valloittavalla luonteellaan. Yhdessä Fliss ja Noah järjestävätkin kirjan hauskimmat kohtaukset.

Tuttuun Kinsellan tyyliin kirjassa oli paljon rakkautta, ystävyyttä ja kohellusta.


Hääyöaie, (Wedding Night, 2013)
WSOY, 2014
Suom. Aila Herronen
s. 389

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti