torstai 10. toukokuuta 2018

Paula Hawkins: Nainen junassa


Rachel matkustaa paikallisjunalla jokaisena arkipäivänä töihin. Lukuisten junamatkojen aikana hän on ehtinyt nähdä radanvarrella sijaitsevat talot niin monta kertaa, että hän luulee jo tuntevansa niiden asukkaat. Etenkin yhden asunnon onnellisuutta huokuva pariskunta kiinnostaa Racheliä.
Eräänä päivänä Rachel saa kuulla järkyttävän uutisen. Talossa asuva nainen on kadonnut, eikä Rachel voi olla ajattelematta yhtenä päivänä junan ikkunasta näkemäänsä tapausta.

Jälleen lukulistaltani luettu yksi kovasti pidetty kirja, josta on myös tehty elokuva. Elokuvaa en ole nähnyt ja kirjakaan ei ollut minua varten. En aivan ymmärrä miksi tämä kirja on saanut niin paljon kehuja ja huomiota. Minua kirja ei pitänyt otteessaan. Loppuratkaisu oli periaatteessa aika arvattavissa, eikä se tehnyt suurta vaikutusta. Hahmoista yksikään ei ollut millään tasolla miellyttävä, enkä tämän takia nauttinut kirjasta. Ryyppäämistä, itsesäälissä kieriskelyä, muiden syyttämistä omista virheistä, petoksia ja pettämistä. Näistä aineksista tämä kirja oli koottu.

Kirjan kirjoistusasu, jossa kolmen päähenkilön ajatukset vuorottelivat, oli hyvä ja toimiva. Se, että muutkin naiset, kuin Rachel pääsivät ääneen kirjassa oli positiivinen yllätys, vaikka heidän luonteensa eivät yhtään sen miellyttävämpiä ollutkaan.

Kirjan kertojina toimivat tosiaan kolme keskenään erilaista naista. Rachel, Megan ja Anna. Kaikilla on omat murheensa ja ajatuksensa, mutta kirjan edetessä kaikkien heidän polkunsa kohtaavat ja heidän tarinansa yhdistyy.



Nainen junassa, (The Girl on the Train, 2015)
Otava, 2015
Suom. Oona Timonen
s. 382

1 kommentti:

  1. Olen kanssasi aivan samaa mieltä, odotukset olivat kovat mutta eivät täyttyneet. Luin kirjan loppuun oikeastaan vain siksi, koska muuta ei sillä hetkellä ollut tarjolla.

    Ilona / https://stalkkaamunelamaa.blogspot.fi

    VastaaPoista